Suport social si interventie

Multe persoane din jurul nostru trec prin perioade dificile, determinate de pierderea unei fiinte dragi, separarea familiei, violenta domestica, izolarea sufleteasca, pierderea locuintei sau locului de munca.

Prin actiunile desfasurate au reusit sa depaseasca impasul si sa-si regaseasca forta de a merge mai departe.

Obiectivele proiectului:

• Acordarea de pachete alimentare si tichete asist pentru asigurarea unui nivel de hrana decent familiilor cu multi copii sau celor care traverseaza o perioada dificila

• Sustinerea cu imbracaminte, mobilier, electrocasnice de prima necesitate, materiale pentru reabilitarea locuintei

• Acordarea de lapte praf, pampers, hainute, jucarii, mamelor provenite din medii vulnerabile

• Consilierea parintilor in vederea dezvoltarii abilitatilor parentale si discutarea alternativelor de rezolvare a problemelor existente in familie

• Protectia si integrarea sociala a persoanelor sau familiilor cu venituri reduse, familiilor monoparentale, tinerilor peste 18 ani care parasesc sistemul institutional. Aceste grupuri sunt orientate catre cursuri de formare profesionala, sunt sustinute si indrumate pentru obtinerea unui loc de munca

• Sprijinirea persoanelor varstnice din centrele de ingrijire, prin actiuni de socializare si acordarea unor pachete cu dulciuri si fructe cu ocazia sarbatorilor de Craciun